Instrumenten voor de organisatie

1. Mogelijkheid om challenges op maat te maken

Lopen we samen op basis van ons aantal stappen naar Brussel, Keulen of Parijs? Of beklimmen we misschien liever de Mount Everest op basis van de beklommen traptreden? De doelen kunnen naar eigen wens worden ingesteld en afgestemd op de organisatiedoelstellingen.

Wat staat er op het spel behalve een betere gezondheid? Het winnende team krijgt een dagtrip naar Brussel aangeboden? De best presterende medewerker krijgt een verrassing? Worden er misschien punten gespaard voor het goede doel? De organisatie legt vooraf vast wat er op het spel staat om de challenges op een gezonde manier te stimuleren. Door te variëren zijn er oneindig veel mogelijkheden om boeiende challenges in te stellen.

instellingen
incentives_selfcare
 


 

2. Bewaken van de voortgang met de Corporate Health Score

De prestaties van het bedrijf, de afdeling of het team worden uitgedrukt in de Corporate Health Score.

Deze is opgebouwd uit het niveau van participatie (engagement), motivatie (motivation) en prestatie (target) binnen de organisatie. De Health Score geeft zo een snelle indicatie van de verschillende aspecten van het Selfcare Corporate Health programma.

 


 

3. Overzichtelijke rapporten van de prestaties

Als HR-manager of directielid wil je natuurlijk weten hoe de organisatie er voor staat en hoe de teams presteren. In overzichtelijke rapporatges is te zien hoe de organisatie als geheel presteert, wat het gemiddelde aantal stappen is per team, hoeveel procent van de challenges succesvol is voltooid en hoe de Corporate Health Score zich ontwikkelt. (NB: gegevens zijn nooit en te nimmer tot individuen te herleiden).

Periodieke en op elk moment op te vragen overzichtsrapportages geven een inzicht van de prestaties binnen de organisatie op verschillende onderdelen van het Selfcare programma.

uitdraaienrapport
 


 
showcase-1024x580
persoonlijk bericht

4.Communicatiekanalen benutten via het Selfcare platform.

Als HR-manager heb je het overzicht van de verschillende teamprestaties in de challenges. Daarbij kun je via het Selfcare portaal eenvoudig communiceren met de teams via een bericht bij de challenge of een e-mail aan de teams.

Jouw bericht ter aanmoediging of als compliment verschijnt op de pagina van het team. Zo ontstaat er een sociale dynamiek rondom gezondheid.